Het wetsvoorstel Herziening beslag- en executierecht is aangenomen door de Eerste Kamer. Met dit voorstel wordt de beslaglegging en executie effectiever en efficiënter en wordt voorkomen dat beslaglegging uitsluitend wordt ingezet als pressiemiddel. Zo wordt een beslagvrij bedrag bij beslag op een bankrekening ingevoerd. Ook wordt geregeld dat er geen beslag mag worden gelegd op roerende zaken, zoals inboedel of een auto, als redelijkerwijs voorzienbaar is dat de kosten de baten overstijgen. Verder wordt het beslagverbod op roerende zaken gemoderniseerd, net zoals de regels inzake de veiling van roerende zaken. Daarnaast wordt het mogelijk gemaakt om administratief beslag te leggen op motorrijtuigen. 

Derhalve zal de pagina: http://hulpvoordeminima.nl/wat-is-loonbeslag-en-een-beslag-vrije-voet/ binnekort worden aangepast.

Tags

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *