Staat u onder bewind en krijgt u GEEN internetbankieren van uw bewindvoerder ?

Wij doen een oproep om u te melden indien uw bewindvoerder dit weigert.

Veel mensen die onder bewind staan krijgen leefgeld per week maar houden per maand wellicht geld over. voor velen van hen wordt toch internet bankieren en dus online bestellen onmogelijk gemaakt of niet toegestaan door de bewindvoerder.

Nu in deze tijd van Covid-19 / Corona en zeker in de tijden van een Lockdown zijn veel winkels gesloten. Hierdoor zijn vooral de minima en mensen die onder bewind of curatele staan de dupe. het gaat hier veelal om winkels zoals prijsvechters in de textiel/kleding branche zoals Zeeman en Wibra. Maar ook anders soort prijsvechters zoals de Action. Dit soort winkels zijn voor mensen in de minima essentieel vanwege de betaalbaarheid. dure winkels zullen bij deze niet ter sprake komen.

Natuurlijk bestaat er de mogelijkheid om dan maar online te kopen via de honderden webwinkels. Maar dan wordt wel veelal elektronisch betalen gevraagd zoals PayPal of Ideaal.

Nu blijkt dat veelal bewindvoerders of budgetbeheerders weigeren om toestemming te geven aan de bank waar de leefgeldrekening loopt om internetbankieren toe te staan. Ook weigeren soms de banken zelf dit ook. Dit is een onhoudbare situatie zeker in de tijd waarin wij nu leven.
Veel stichtingen zoals de kledingbanken zijn ook vaak gesloten en dan is deze nog afhankelijk van het aanbod. Ook is er vaak een probleem hoe de mensen bij de kledingbank moeten komen in deze Coronatijd.

Mensen die dus niet in staat worden geacht / gesteld om te kunnen of mogen bestellen via een webshop omdat zij geen internetbankieren kunnen krijgen hebben in deze tijd dus een groot en zwaar probleem. Levensmiddelen zijn overal te verkrijgen dus dat is het probleem niet maar voor de andere ‘normale’ dingen zijn die er wel. Hoe moeten mensen bijvoorbeeld ondergoed, beddengoed en ga zo maar door vervangen ??? Gaan deze mensen straks in hun blote kont in de kapotte spijkerbroek of de schoenen in met kapotte sokken ??

Heeft de politiek en met name die in Den Haag zich ooit wel gerealiseerd hoeveel problemen er zijn met betrekking tot dit soort mensen ??
Maar ook in de gemeentelijke politiek zoals die in Enschede vraag ik mij af of dit probleem bekend is en zo ja wat kunnen zij bijdragen aan een oplossing van dit probleem.
Veel mensen zouden zijn geholpen indien de overheid oog heeft voor de maatschappelijke en praktische problemen van deze groep.

Ik vraag zowel de landelijke als de gemeentelijke politiek in dit land, maar ook de sociale, humanitaire een maatschappelijke organisaties om te zoeken naar een oplossing voor een “onzichtbaar” probleem in onze samenleving.

Armoede en sociale minima is soms meer dan alleen maar een sneetje brood meer of minder. Armoede kunnen ook ontstaan door praktische zaken en dus zeg ik…..

Armoede oplossen doe je niet alleen met geld.
Armoede oplossen is ook een menselijk taak van iedereen in deze samenleving.

Wij zijn dus op zoek naar uw reactie. Heeft u wel of niet de mogelijkheid om te mogen internetbankieren/betalen.
neemt u dan graag contact op met ons.

Wilt u naar aanleiding van dit verhaal uw ei kwijt, zegje doen of reageren ?
Neemt u dan contact op via bovenstaande knop.

Tags

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *