Landelijke fondsen & goede doelen

door op het logo te klikken, gaat u naar de website

Stichting Armoedefonds geeft financiële steun aan lokale organisaties die mensen in armoede helpen met o.a. voedsel, kleding, binnen- of buitenschoolse activiteiten. Maar ook aan organisaties die helpen met huisvesting, zorg- of medische kosten en hulp bij de administratie of directe noodhulp. 
Stichting De Vakantiebank heeft als doel mensen met een inkomen rond bijstandsnorm, een onbezorgde vakantieweek aan te bieden op een mooie en recreatieve locatie in Nederland. Om even los te zijn van de thuissituatie en nieuwe energie op te doen.
In 
Nederland zijn 61.000 kinderen  die hun verjaardag niet kunnen vieren, …  Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door  het geven van een  verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles  wat nodig is voor een echte verjaardag thuis én op school! …  hun verjaardag niet vierenomdat er  thuis te weinig of zelfs geen geld voor is.

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen hen die het ‘t hardste nodig hebben tijdelijk met voedselpakketten. Bedrijven, instellingen, overheden en particulieren helpen ons hierbij. Met geld, met eten, met hun diensten. 

Deze site kunt u alles vinden over een voedselbank bij u in de buurt.
Stichting Kinderen van de Voedselbank is opgezet door een aantal vrijwilligers. Zij zet zich in om de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland tegen te gaan, voor kinderen waarvande ouders gebruik moeten maken van de voedselbank.


Kinderhulp helpt kinderen én jongeren tot 21 jaar die in ons land in armoede opgroeien. Wij vinden dat zij er ook bij moeten horen, maar helaas is dit voor een heleboel kinderen niet zo vanzelfsprekend.

Ruim 300.000 kinderen in Nederland die niet kunnen meedoen met leeftijdsgenootjes en volwassen zorgen hebben. Kinderhulp helpt hen door simpele dingen zoals zwemlessen, een dagje uit, een fiets, opleiding, leesboek of een laptop mogelijk te maken. Omdat ook zij moeten kunnen meedoen en een mooie toekomst verdienen!


Even lekker er tussenuit, wie heeft dat niet nodig? Stichting Weekje Weg biedt al ruim 35 jaar vakanties aan gezinnen die rond moeten komen van een minimuminkomen.De kinderen van deze gezinnen zien elk jaar hun vriendjes op vakantie gaan, terwijl zij zelf thuis blijven. Zes weken lang thuis, want er is ook geen geld voor zwembad of ander uitstapje. En als ze terugkomen op school dan zijn zij diegenen zonder mooi vakantieverhaal.Gelukkig kunnen wij deze gezinnen, mede dankzij de steun van deelnemende gemeenten, fondsen, donateurs en een enthousiast team van vrijwilligers, toch laten genieten van een echte vakantie in de zomer! 
Een initiatief van Linda de Mol en de Linda Foundation.

Hier kunnen gezinnen die langere tijd in armoede leven en die aanmerking willen komen voor een extraatje van LINDA.foundation zich aanmelden.  

Er bestaan meerdere fondsen dan hier vernoemd.
Voor meer info neemt u contact op.